You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Een Desktop Taxatie aangevraagd op deze site kost 95 euro (incl. BTW). Afhankelijk van de uitgekozen hypotheekverstrekker kan dit bedrag verschillen.

U betaalt vooraf via iDeal. Als een Desktop Taxatie niet mogelijk blijkt, dan storten wij uw geld terug. Op dit moment bieden wij niet de mogelijkheid om met een creditcard te betalen.

Als u een taxatierapport nodig heeft voor uw hypotheekverstrekker en tot 90% van de waarde gefinancierd wordt. Informeer bij uw hypotheekverstrekker naar de specifieke voorwaarden voor een Desktop Taxatie.

Nadat u een Desktop Taxatie van uw woning heeft aangevraagd, ontvangt u binnen 4 werkuren per e-mail het Desktop Taxatierapport. Houd hierbij rekening met kantooruren (maandag t/m vrijdag, van 9 tot 17 uur). Feestdagen gelden niet als werkdagen.

De grote voordelen van de Desktop Taxatie zijn de lage kosten en de hoge doorloopsnelheid. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden voor een bezichtiging, het proces verloopt volledig digitaal. U vult wat woning- en hypotheekgegevens in en u krijgt meteen te horen of uw woning in aanmerking komt voor een Desktop Taxatie. Is dat het geval, dan ontvangt u binnen 4 werkuren per e-mail een objectieve en nauwkeurige waardebepaling van uw woning.

De taxateur waardeert uw woning op afstand. Dit is mogelijk omdat hij hierbij wordt ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel van Calcasa. Dit model berekent de waarde aan de hand van vergelijkbare verkochte woningen. Deze worden geselecteerd op basis van woningkenmerken en locatie. Op basis hiervan ontstaat een waardevoorstel, dat als uitgangspunt dient voor de Desktop Taxateur. Deze zal de waarde vervolgens evalueren en beoordelen. Hij heeft hierbij toegang tot alle relevante woningmarktinformatie en kan daardoor de woning veel sneller waarderen zonder dat een bezichtiging nodig is.

Dat hangt af van de hypotheekverstrekker waarvoor u een Desktop Taxatie aanvraagt. Alle taxateurs die de Desktop Taxatie uitvoeren voldoen aan de Desktop Taxatie voorwaarden. Dit betekent onder meer dat ze deskundig, onafhankelijk en objectief zijn. U kunt ook een eigen taxateur kiezen. Deze dient zich dan aan te melden via info@desktoptaxatie.nl. Als u een Desktop Taxatie rechtstreeks bij een taxateur aanvraagt, dan kunnen de prijs en de voorwaarden anders zijn dan wanneer u de Desktop Taxatie via deze website aanvraagt.

Een Desktop Taxatie is het waarderen van een woning op afstand. Een taxateur wordt hierbij ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel van Calcasa. Indien een woning recentelijk is verbouwd, dan is de kans klein dat Calcasa over deze informatie beschikt en wordt dit niet meegenomen in Desktop Taxatie. De woning is daardoor niet geschikt voor Desktop Taxatie.

De hypotheekverstrekker bepaalt welke woningen in aanmerking komen voor een Desktop Taxatie. Elke hypotheekverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden. Een van die voorwaarden is bijvoorbeeld dat de betrouwbaarheid (“Confidence Level”) van de waardebepaling hoog genoeg moet zijn. Alleen woningen met een laag risico komen in aanmerking voor een Desktop Taxatie.

Nadat uw aanvraag is ingediend, checken wij of deze voldoet aan de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Is dat het geval, dan beoordeelt de taxateur de door Calcasa berekende marktwaarde. Hierbij geldt, hoe unieker de woning, of hoe recenter gebouwd, hoe groter de kans dat de woning niet geschikt is voor een Desktop Taxatie. Denk hierbij aan net opgeleverde nieuwbouwwoningen, woningen die zijn verbouwd, boerderijen, recreatiewoningen, woningen met een winkel of kantoor en aangepaste woningen.

Het waardevoorstel komt tot stand middels het geavanceerde waarderingsmodel van Calcasa. Het model berekent de waarde aan de hand van vergelijkbare verkochte woningen. Deze worden geselecteerd op basis van woningkenmerken en locatie. Vervolgens beoordeelt en evalueert een onafhankelijk en deskundig taxateur dit voorstel. Indien u het niet eens bent met deze waarde is daar helaas niets aan te doen. U kunt wel altijd alsnog een volledige taxatie laten uitvoeren.

Dit is zeker mogelijk. Meldt u zich hiervoor aan bij Calcasa via info@desktoptaxatie.nl. U ontvangt dan een training in de vorm van een instructievideo. Na het volgen van de training ontvangt u inloggegevens, waarna u kunt beginnen met het beoordelen van aanvragen. Als u bent aangemeld kunt u aanvragen beoordelen van uw eigen klanten voor een beperkt aantal geldverstrekkers.