Een product van Calcasa

Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de geautomatiseerde waardering en statistische analyse van onroerend goed voor hypotheek- en vastgoedorganisaties. Sinds de oprichting in 2005 is Calcasa uitgegroeid tot AVM (Automated Valuation Model) marktleider. Met behulp van het zelfontwikkelde geavanceerde waarderingsmodel taxeert Calcasa wekelijks vele woningen voor consumenten, hypotheekverstrekkers, vastgoedorganisaties en andere belanghebbenden in de woningmarkt. Daarnaast houdt Calcasa zich continu bezig met het verzamelen, verwerken en ontsluiten van de meest actuele en relevante data voor de Nederlandse woningmarkt.

Sinds 2015 accepteert een groot aantal hypotheekverstrekkers de modelmatige waarderingsrapporten van Calcasa ten behoeve van hypotheekverstrekking. In plaats van een fysieke taxatie volstaat voor veel hypotheekdoeleinden een Calcasa modelmatige waardering. De modelmatige waardering vormt tevens de basis voor de Desktop Taxatie®. Deze hybride taxatievorm, die in juli 2021 is ge├»ntroduceerd, zit tussen een modelmatige en fysieke taxatie in. Calcasa berekent de waarde van de woning en genereert het taxatierapport, een onafhankelijke fysieke taxateur controleert en beoordeelt deze. Op die manier combineert de Desktop Taxatie® het beste van twee werelden: de kracht van objectieve data en een nauwkeurige waardering met de specialistische kennis van een onafhankelijke taxateur.

Het door Calcasa ontwikkelde Automated Valuation Model voor de waardebepaling van individuele woningen en portefeuilles wordt nationaal en internationaal erkend voor zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid door toezichthouders, ratingbureaus, accountants, de taxatiebranche en opdrachtgevers.

Calcasa Logo

Contact

Contact informatie

Koornmarkt 41, 2611 EB, Delft